Menu

duża mała              
(8 szt.) (4 szt.)             

Pierogi z wody i zapiekane *   

18,00    9,00 • z twarogiem na słodko
20,00  10,00 • z jabłkami i cynamonem
20,00  10,00 • z owocami (truskawka lub borówka)
  
17,00    8,50 • ukraińskie (z twarogiem i ziemniakami)
19,00    9,50 • z pieczarkami i żółtym serem
20,00  10,00 • z kapustą i grzybami leśnymi
21,00  10,50 • ze szpinakiem i serem feta
21,00  10,50 • z kaszą gryczaną, pieczarkami i słonecznikiem

19,00    9,50 • ukraińskie z boczkiem wędzonym 
19,00    9,50 • z wątróbką drobiową i warzywami
19,00    9,50 • z kaszą gryczaną i mięsem wieprzowym 
19,00    9,50 • z mięsem wieprzowym 
19,00    9,50 • z mięsem drobiowym i pieczarkami  
21,00  10,50 • z mięsem drobiowym i żółtym serem
21,00  10,50 • z mięsem drobiowym i suszonymi pomidorami
     
22,00   11,00 • wykwintny mix (powyżej dwóch smaków)

duża mała              
(2 szt.)  (1 szt.)                 

Naleśniki           

17,00    8,50 • z twarogiem na słodko       
20,00  10,00 • z twarogiem, brzoskwiniami i czekoladą    
20,00  10,00 • z jabłkami i czekoladą    
22,00  11,00 • z bananem i czekoladą   
               
18,00    9,00 • z pieczarkami, żółtym serem i ostrą papryką        
21,00  10,50 • z mięsem drobiowym i pieczarkami   
21,00  10,50 • ze szpinakiem i mięsem, z pikantnym sosem 
                
duża mała
(2 szt.)   (1 szt.)

Krokiety  

20,00   10,00 • z kapustą i grzybami 
20,00   10,00 • ze szpinakiem i serem feta        
20,00   10,00 • z mięsem    
             
duża mała
(450 ml)  (250ml)

Zupy

               8,00 • barszcz czerwony czysty
11,00      6,00 • rosół drobiowy z makaronem
12,00      7,00 • pomidorowa z makaronem  
15,00      8,00 • flaczki wołowe
15,00      8,00 • żurek z jajkiem
   

Dania obiadowe

14,00   • placki ziemniaczane (3 szt.)
16,00 • warzywa na parze
16,00 • gulasz wołowo-wieprzowy
16,00   • filet drobiowy z grilla
16,00   • filet drobiowy panierowany
16,00   • kotlet schabowy panierowany  
20,00   • schab po góralsku (z kapustą zasmażaną)
21,00   • filet drobiowy ze szpinakiem zapiekany z żółtym serem
21,00   • filet drobiowy z pieczarkami i serem feta w sosie śmietanowo-serowym

21,00 • zraz wieprzowy w sosie własnym
22,00   • kotlet de volaille

22,00   • schab z grilla na sosie z podgrzybków
27,00   • placek po węgiersku  
     
Dodatki

  5,00   • ziemniaki z wody
  6,00   • kasza gryczana/ ryż
  8,00   • frytki/  ziemniaki pieczone  
10,00   • kopytka      
  1,00   • sosy (czosnkowy, koperkowy, słodko-pikantny, ketchup)  
               

Surówki

5,00   • z białej kapusty; z kiszonej kapusty; z marchwi i jabłka; z buraczków
6,00   • z ogórków – mizeria
7,00   • z kapusty zasmażanej
7,00   • mix (trzy rodzaje)

Napoje    

• zimne i gorące